About

IMG_0232

Hallo! Ik ben Oskar Luijer en ik ben Motion Graphic Designer met ruim 20 jaar ervaring in de mediawereld. Ik werk voor de omroepen, producenten, musea en festivals.

Voor tientallen televisieprogramma’s ontwikkelde ik programmavormgeving, denk aan logo’s, leaders, bumpers en titels. Ik produceer animaties en infographics, zoals kaartanimaties, geanimeerde grafieken (ook AR) en geanimeerde foto’s, tweets en documenten. Verder werk ik aan VFX shots met bijvoorbeeld 3D camera tracking en compositing, zoals screen replacements. En ik ontwerp drukwerk voor televisieprogramma’s, zoals grafische huisstijlen, posters, grootformaat decorprints etc.

Ik ben opgeleid aan de HKU, richting Beeld en Media Technologie (BMT) en daarna aan het Sandberg Instituut (Gerrit Rietveld Academie) Master of Fine Arts, Ontwerpen. Op de HKU richtten we het VJ collectief Captain Video op en met z’n vijven hebben we in de jaren ’90 in vele clubs, discotheken en op festivals in binnen en buitenland opgetreden. Onze periode als VJ’s heeft mijn kijk op beeldmaken voor altijd beïnvloed. Captain Video is vervolgens doorgegroeid tot een volwaardige audiovisuele productiestudio en we hebben tot 2022 samengewerkt.

Ik overzie de regiematige en technische aspecten van (live) televisiemaken en fungeer daarom vaak als schakel tussen regie en techniek omdat ik beide talen spreek. Mijn belangrijkste softwarepakketten zijn Adobe After Effects (daar woon ik in), Premiere, Photoshop, Illustrator, Indesign en Apple’s Keynote. Ik werk snel, technisch nauwkeurig, ben altijd bereikbaar en ik ben gewend om ook op gekke tijden last-minute werk doen als dat nodig is.

Mijn studio is gevestigd in Amsterdam-Oost bij Loods Digital, waar ook Mark Meewis (audio nabewerking) en Xandra ter Horst (kleurcorrectie) te vinden zijn.